Păreri despre facultăți
Citat din Guest în august 26, 2025, 7:02 pmBună seara! Anul acesta voi intra în clasa a 12-a și îmi doresc să urmez o facultate de psihologie, de preferat în Brașov sau Iași (fără examen de admitere). Vin de la profilul de filologie și sunt pasionată de acest domeniu și chiar aș vrea să profesez în viitor. Știu ca e un drum lung și mi-ar plăcea să aflu mai multe opinii despre aceste facultăți, fiindcă pe internet nu am găsit atât de multe detalii. M-ar interesa păreri sincere despre facultăți, profesori, modul în care se desfășoară, mastere, ce urmează după etc. Orice părere mi-ar fi utilă. Mulțumesc! 🤗
Bună seara! Anul acesta voi intra în clasa a 12-a și îmi doresc să urmez o facultate de psihologie, de preferat în Brașov sau Iași (fără examen de admitere). Vin de la profilul de filologie și sunt pasionată de acest domeniu și chiar aș vrea să profesez în viitor. Știu ca e un drum lung și mi-ar plăcea să aflu mai multe opinii despre aceste facultăți, fiindcă pe internet nu am găsit atât de multe detalii. M-ar interesa păreri sincere despre facultăți, profesori, modul în care se desfășoară, mastere, ce urmează după etc. Orice părere mi-ar fi utilă. Mulțumesc! 🤗
Citat din Guest în august 27, 2025, 11:32 amBună!
Eu am absolvit Psihologia la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Venind de pe un profil uman, ai deja un avantaj pe partea teoretică. În ceea ce privește statistica și cercetarea, chiar dacă la început pot părea dificile, dacă participi constant la cursuri și seminarii, vei reuși fără probleme. Profesorii sunt răbdători, deschiși și dispuși să răspundă la întrebări. În general, încurajează dialogul și implicarea activă.
La Cuza se pune un accent semnificativ pe partea de cercetare, lucrarea de licență va fi, practic, un studiu realizat de tine. Este importantă prezența la cursuri pentru a promova examenele, dar cu puțină organizare, poți avea și un job part-time pe parcursul facultății.
Pentru a deveni psiholog, după licență va trebui să te înscrii în Colegiul Psihologilor. Găsești mai multe informații despre pașii necesari în funcție de specializare pe acest site:
👉 https://www.devinpsiholog.ro/supervizare-psihologia-muncii-si-organizationala/Ca în orice domeniu, există mai multe trepte profesionale. Inițial vei fi psiholog sub supervizare, iar pentru a deveni autonom, va trebui să finalizezi și un master în specializarea aleasă. Este esențial să găsești un supervizor potrivit, practic, un mentor care să te îndrume în primii pași: ce teste să achiziționezi, cum să deschizi un cabinet, ce direcții să urmezi etc.
Pe scurt, ai nevoie de:
Licența în Psihologie
Alegerea unei nișe (ex: muncii, clinică, trasporturi etc.)
Supervizare , apoi autonomie - Master în domeniul respectiv
Este important să înțelegi că „psiholog” este un termen general. În funcție de specializare, competențele diferă semnificativ. De exemplu, un psiholog clinician are alte atribuții față de unul din domeniul organizațional sau transporturi.
Sper să-ți fie de ajutor! Succes în tot ce îți propui! 😊
Bună!
Eu am absolvit Psihologia la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Venind de pe un profil uman, ai deja un avantaj pe partea teoretică. În ceea ce privește statistica și cercetarea, chiar dacă la început pot părea dificile, dacă participi constant la cursuri și seminarii, vei reuși fără probleme. Profesorii sunt răbdători, deschiși și dispuși să răspundă la întrebări. În general, încurajează dialogul și implicarea activă.
La Cuza se pune un accent semnificativ pe partea de cercetare, lucrarea de licență va fi, practic, un studiu realizat de tine. Este importantă prezența la cursuri pentru a promova examenele, dar cu puțină organizare, poți avea și un job part-time pe parcursul facultății.
Pentru a deveni psiholog, după licență va trebui să te înscrii în Colegiul Psihologilor. Găsești mai multe informații despre pașii necesari în funcție de specializare pe acest site:
👉 https://www.devinpsiholog.ro/supervizare-psihologia-muncii-si-organizationala/
Ca în orice domeniu, există mai multe trepte profesionale. Inițial vei fi psiholog sub supervizare, iar pentru a deveni autonom, va trebui să finalizezi și un master în specializarea aleasă. Este esențial să găsești un supervizor potrivit, practic, un mentor care să te îndrume în primii pași: ce teste să achiziționezi, cum să deschizi un cabinet, ce direcții să urmezi etc.
Pe scurt, ai nevoie de:
-
Licența în Psihologie
-
Alegerea unei nișe (ex: muncii, clinică, trasporturi etc.)
-
Supervizare , apoi autonomie - Master în domeniul respectiv
Este important să înțelegi că „psiholog” este un termen general. În funcție de specializare, competențele diferă semnificativ. De exemplu, un psiholog clinician are alte atribuții față de unul din domeniul organizațional sau transporturi.
Sper să-ți fie de ajutor! Succes în tot ce îți propui! 😊